زباله عفونی چیست؟
زباله های بیمارستانی یا پزشکی که حاصل از فعالیت بیمارستان ها ، مراکز درمانی ، آزمایشگاه ها و درمانگاه ها هستند، تهدیدی بسیار جدی برای انسان و محیط زیست می باشند و می توانند سلامت انسان را به خطر بیاندازند زیرا منجر به تولید زباله میشوند که ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشند. برخی از این زباله های پر خطر ضایعات عفونی اند که شامل زباله های تیز، زباله های اعضای بدن، زباله های شیمیایی یا دارویی و زباله های رادیواکتیو، سیتوتوکسیک و دماسنج های خراب هستند.
طبق آمار سازمان جهانی بهداشت WHO بیش از ۴۰ درصد پسماند های بیمارستانی عفونی هستند و سالانه ۶ میلیون نفر در جهان به علت عدم مدیریت صحیح زائدات بیمارستانی، جان خود را از دست می دهند. به گفته CDC (مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا) شواهد اپیدمیولوژیک حاکی از آن هستند که پسماندهای عفونی متعلق به بیمارستانها نســبت به پسماندها و زبالههای خانگی آلودگی بیشتری ندارند. با این حال در جهان افراد زیادی که سهوا در معرض پسماندهای بیمارستانی قرار میگیرند، به انواع بیماریهای هپاتیت و HIV مبتلا شدهاند.
طبق مطالعات و تحقیقات صورت گرفته، در ۱۰ تا ۵۲ درصد پسماندهای بیمارستانی و دیگر مراکز بهداشتی حتی پس از ضدعفونی شدن، همچنان احتمال سرایت بیماریهای مختلف وجود دارد.
در این پروپزال قصد داریم انواع زباله های بیمارستانی و روش های دفع آنها و همچنین امحا زباله های بیمارستانی را به اختصار توضیح دهیم ، تا بتوانیم اقداماتی برای مدیریت ایمن و مناسب پسماند های بیمارستانی انجام دهیم و از اثرات مخرب این زائدات جلوگیری کنیم .
در بیمارستان ها حجم انبوهی از زباله تولید می شود ، از مجموع زباله های تولید شده حدود ۸۵ درصد آن ها زائدات غیر خطرناک نظیر زباله های خانگی و اداری هستند که از نظر حمل و نقل مشکلی ایجاد نمی کنند ؛ و ۱۵ درصد باقی مانده مواد زائدی هستند که ممکن است سمی ، عفونی و رادیواکتیو باشند.
دیدگاه شما